Saturday, March 11, 2006

Nightlife of Canberra

Ik hou niet een dagboek ofzo iets bij, dus een chronologische photo tour is iets te ingewikkeld blijkt. Daarom schrijf ik nu gewoon een lulverhaal met wat foto's die daar bij passen. Met als thema: uitgaan in Canberra.

Dit is iets waar je kort en lang over kunt lullen. Dit komt met name door het feit dat er niet echt een uitgaansgebied is waar iedereen is. Het centrum, Civic, is zeker het drukst en heeft de meeste echt clubs. Ik ken ze niet allemaal maar ze zijn op twee handen te tellen. Muziek is meeste house, maar ook pubs met meer populaire muziek. Dus in principe een prima uitgaansgebied, alleen is het vrij ver van het hotel. Taxi terug is meestal betaalbaar als je met groep gaat, dus in principe prima.

Maar er zijn meer opties, zo heb je vlakbij Manuka, een posh wijk met allemaal hippe tents en ook een paar clubs/pubs waar je uit kunt gaan. Hier ben ik zelf nog niet geweest maar de verhalen zijn wisselend. Het is zeker makkelijk omdat het 10 min lopen is, alleen is er niet echt veel. Wel belangrijk is dat er daar ook een bottle-o is, aka Gall & Gall, waar je goedkoop drinken in kunt slaan.

Naast Manuka ligt Kingston, een iets minder opvallende wijk, maar wel met een paar goeie bars. Een ierse pub, die altijd wel gezellig zijn en nog een paar bars met goede muziek en sfeer. Kingston ligt ongeveer op de zelfde afstand, alleen zeggen sommigen dat het dichterbij is terwijl anderen claimen dat het verder is. Maakt dus niet veel uit, maar het is wel een goeie plek om uit te gaan.

Dit zijn de plekken waar ik geweest ben, maar je hebt ook nog andere buitenwijken met meer bars/pubs etc., maar deze liggen vrij ver weg en dus niet in de mogelijkheden... dichtbij ligt ook nog het Old Parliament House, waar elke vrijdag happy hour is en dus redelijk betaalbaar. Het is wel enorm duur, maar er is wel goede muziek en relaxte sfeer. Veel business people en erg hip.



En dan finally de RUC, een rugbyclubhouse om de hoek van het hotel, waar we het meest zijn geweest waarschijnlijk. Niet omdat dit nou een geweldige plek is, maar ja het ligt wel erg dichtbij... En het is vaak ook gezellig omdat de hotelschool studenten ongeveer de enige klanten zijn. Er zijn wel veel andere regular guests, maar die ken je ook allemaal wel ongeveer. Hoewel het heel vaak wel gezellig is, is het ook te dichtbij om echt van uitgaan te spreken. Te veel bekende gezichten, en dus zijn we er de laatste tijd niet vaak geweest.





Mardi Grass party was erg gezellig gister, alleen moesten we wel een halfuur terug lopen. Foto's moet ik even via andere regelen, zijn erg grappig..

ok groeten aan iedereen

arne

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

He Arne!

Als ik even naar deze foto's kijk lijkt het erop alsof het Europese Continent wat mooie vrouwen mist... misschien kun je er een paar meenemen (niet die beeldvullende trouwens!)

Groet uit Brussel

11:56 PM  

Post a Comment

<< Home